maandag 16 juli 2012

Nieuwe camera


(Dit is een 'ingepland' artikel, en is geschreven op 30 juni. Daarom dat het soms wat onlogisch kan zijn.)

EDIT: Ik heb juist per ongeluk een reactie van iemand verwijderd, lekker mijn onhandige zelf. Volgens mij was het een reactie waarin een request stond over een review over deze camera. Aangezien ik nu niet meer kan reageren op die reactie omdat ik zo lekker handig ben, bij deze: er wordt aan gewerkt! :)

Voor mijn 14e verjaardag (op 1 juli), heb ik een echt schatje gekregen. Eindelijk, mijn nieuwe, echte, superdeluxe, megacoole camera. Yay!

Ook dit jaar heb ik voor mijn verjaardag een fototoestel gekregen (check vorig jaar, toen kreeg ik die roze), maar deze was natuurlijk véél te duur om hem zomaar eventjes gewoon voor mijn verjaardag te krijgen. Ik heb een aantal goede rapporten opgespaard, normaal krijg ik altijd een klein cadeautje ervoor, nu wou ik er geen. Ook omdat ik geslaagd was. Nog wat andere factoren. Oké, maar waar het dus op neer komt is, ik heb mijn eerste echte, - toch net iets professioneler dan een gewoon toestel - camera. En ik ben zo blij! Ik kan mijn ouders (en de hele familie die bijgelegd heeft) niet genoeg bedanken. Thanks! Ik weet dat ik pas morgen jarig ben, maar omdat ik morgen ongeveer de hele dag bij vrienden zit, wilden mijn ouders het nu al geven.
En oh ja, even om te vermelden: ik wou deze camera niet voor mijn blog ofzo. Het is natuurlijk handig dat alle foto's en filmpjes die erop zullen verschijnen extra goede kwaliteit zullen zijn, maar de voornaamste reden is dat ik echt gewoon hou van fotografie. Ik kan uren bezig zijn met een en hetzelfde voorwerp vanuit verschillende hoeken op papier te zetten (of op een schermpje, zoals het bij digitale toestellen het geval is).
Het is de Canon EOS 1100D, een echt schatje, met een aparte EFS 18-55mm Image Stabilizer Macro 0.25m/0.8ft lens. Ik kreeg er ook nog een speciale filter bij, en een geheugenkaartje. En een oude fototas van pap. Ze hebben me echt verwend. =)
Ik ga jullie niet te veel lastigvallen met moeilijke fotografietermen en technische snufjes, maar ik ga al gewoon een paar foto's die ik deze middag geschoten heb met jullie delen. Enjoy. ^^ (Btw, als jullie ooit behoefte hebben aan een artikel vol met die fotografietermen, tips 'n tricks etc., laat het gewoon even weten. :))Dikke kus. <3

11 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg, gefeliciteerd! Ook mooie foto's ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw supermooi!
  Ik heb toevallig vandaag een Nikon D3100 gekocht:D
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah, superleuk!
  Ik wil ook echt gaan sparen voor een mooie camera :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ik ben jaloers! En de foto's die je er mee hebt gemaakt zien er al super uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er goed uit! bedankt dat je het me liet weten trouwens, heel lief :) ik heb besloten om de canon eos 600d te kopen, maar ik heb sterk getwijfeld ;p
  liefs! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's, ik heb dezelfde camera en dan nog de 50 mm F1.8 lens erbij. Aanrader en een hele goedkope lens.

  BeantwoordenVerwijderen