maandag 20 januari 2014

Bang in het donker.

Soms, meestal, is het donker een deel van je leven. Niet alle slechteriken zijn slecht. Je kan proberen je altijd wanhopig vast te klemmen aan een lantaarn, bang om je controle te verliezen, maar ooit verlies je je greep en zal het donker dat je zo vreesde, waar je je voor verschool, toch verschijnen.

Is dat een slecht iets? Nee. Omarm het. Omarm je lichte en donkere kanten. Omarm de lichte en donkere kanten van iedereen rondom je. The bad guys kunnen best meevallen, als je wat moeite doet hun duisternis te begrijpen. En zo niet, kunnen deze bad guys je alleen maar dingen bijleren.

Als die duisternis waar je zo voor vreesde toch verschijnt, neem het in je op. Snuif het op, voel het, gebruik het. Het licht is alleen maar zichtbaar, omdat er zoiets als schaduw bestaat.

Soms lijkt de duisternis oneindig. Soms lijken alle slechteriken slecht. Soms lijk je vast te zitten. Neem dan diep adem, sluit je ogen, haal je hoofd leeg. Stop met denken. Bedenk dat het pad vast niet zo ver zal zijn. Gebruik het donker in jouw voordeel. Denk aan alle mooie, donkere dingen. En de volgende keer dat je het licht aanschouwt, zal het des te mooier zijn.

1 opmerking:

  1. mooie tekst lieverd. geweldig neergezet.
    Leuke blog heb je :)

    www.angelaah91.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen