vrijdag 8 juni 2012

Too much is too much.


Ik ben een 'drukbezette dame', zoals ik het zelf altijd noem. Ik ben graag en veel bezig, stilzitten en lazy zijn doe ik niet zo vaak (al kan ik ook mijn momentjes hebben). Het liefst plan ik alle uren in mijn agenda helemaal vol, en vergeet noodzakelijke dingen zoals slapen en eten.  Al staat mijn agenda al heerlijk vol, toch wil ik er nog veel bijsteken, en heb echt het gevoel dat ik te weinig doe. Ik ben bang dat ik later spijt ga krijgen dat ik te weinig in mijn jeugd heb gedaan. Mijn probleem is dat ik ook heel erg veel dingen graag doe. Als het kon, zou ik alles doen.

Allereerst heb ik mijn studierichting. ASO Latijn-Grieks. Moeilijk, en neemt veel tijd in beslag. Al heb ik wel het voordeel dat als ik een beetje oplet tijdens de les, ik sowieso een 7, 8 heb. Maar dan nog, het neemt tijd in beslag.
Dan dansen. Dit doe ik al van mijn 3, 4 jaar denk ik, dus al een tijdje. Dit doe ik heel erg graag, en drie uurtjes per week vaste les. Ook heb ik er nu de operette bij, dit hebben we vorig jaar ook gedaan, dat is elke week nog eens twee uur repetitie erbij en na de zomervakantie beginnen de optredens (ja, ook tijdens schooldagen). Maar ik wil meer. Ik wil net dat niveautje hoger gaan, ik wil méér dansen. Naar grotere dansscholen gaan. Er meer mee bereiken.

Daarbuiten heb ik paardrijden. Dit doe ik ook al een tijdje, van mijn 9, 10, denk ik? Ook dit doe ik ontzettend graag. Ik heb nu mijn verzorgpaard (halfpension), waar ik ook een paar keer per week naartoe moet, ongeveer twee uurtjes (klaarmaken, rijden, afwerken, ...). Maar ook hier wil ik meer. Ik wil méér wedstrijden rijden, wil méér lesjes krijgen, wil beter worden. Ik wil ook een eigen paard, maar dat mag niet van m'n ouders en ergens begrijp ik dat ook wel. Daar heb ik echt gewoon de tijd niet voor, en dat is jammer, maar gewoon waar.


Ook heb ik mijn creatief deel, waar ik echt van hou. Hier moet ik ook echt mijn tijd insteken. Ik teken ontzéttend graag, en ben dan ook veel (en graag) ettelijke uurtjes (denk: dagen) mee bezig, en ik hou ervan. Als ik een tekening maak, moet die goed zijn. Ik steek er echt veel werk in, veel uur per week.
Dan heb ik mijn fotografie-gedeelte. Dit vind ik zo leuk, en erg apart. Ik denk eraan om een betere camera te kopen, echt een professionelere dan mijn Canon (die desondanks ook fijne foto's trekt), waarmee je echt de instellingen kan veranderen en kan experimenteren, voorwerpen en personen op speciale manieren vereeuwigen. Maar ook hier kruipt tijd in. En ook hier wil ik later iets mee bereiken.

Dan mijn gitaar. Mijn geliefde gitaar. Mijn allerbeste vriend. Ik zou niet meer zonder kunnen, al speel ik nog niet zo lang. Ook hier kruipt z'n tijd in, om goed te worden moet je oefenen. En oefenen. En nog meer oefenen. Ik volg geen muziekschool, ik leer het op mezelf. Theorie leer ik van m'n vriend en internet, ben me nu vooral aan het focussen op snelheid. Ik heb een (klein) bandje, waar ook wat tijd in zit. Maar ook in muziek maken wil ik verder gaan. Ik wil muziekschool volgen, beter worden. Meer oefenen. Als er dagen zijn dat ik geen tijd heb om mijn gitaar vast te pakken, word ik echt depri. Ik heb ook nog de droom om ooit te leren drummen, maar mijn vriend heeft me al subtiel (kuch) duidelijk gemaakt, dat ik daar de tijd niet echt voor heb. En toch blijf ik dromen.
Ook bloggen doe ik erg graag, al zit daar ook veel meer tijd in dan je op het eerste zicht zou denken. Je moet inspiratie vinden, die inspiratie kunnen omzetten in gedachten, en die naar woorden die zinnen vormen, en tenslotte een hele tekst. Ik moet mooie, duidelijke foto's maken, eerst trekken, dan op pc zetten, dan selecteren, dan bewerken, en daarna verschijnen ze op mijn blog. Ik maak filmpjes, waar ook zo ontzettend veel tijd in zit. Klaarmaken, opnemen, bewerken, uploaden... Noem maar op. Ook hier kruipt veel tijd in, maar zou er niet mee kunnen stoppen.
Nog een takje van creativiteit is m'n schrijven. Ik schrijf graag (en veel), zoals jullie waarschijnlijk al hebben kunnen merken aan dit (zagerige) tekstje (en vele andere, voorafgaande teksten). Ook heb ik al eerder verhalen op m'n blog gepost, en vele columns. Ik doe dat gewoon graag. Ik schrijf alles van me af, het is mijn visie op de wereld. Hoe ik me voel. Die zet ik om naar verhalen, gedachten, zinnen. Blogberichten.

Ik heb vrienden. Dat klinkt erg dom om te zeggen, maar ja, ook daar zit tijd in. Afspreken, blijven plakken na school, noem maar op. Niet dat ik dat zo erg vind, maar ja, ook hier zit dus tijd in. ;)
Ook heb ik wat vervoersprobleempjes, ik woon niet zo dicht bij school, dat er soms twee uur zit in de tijd dat ik van school naar huis ga. Jup, inderdaad, leuk is anders.
Af en toe jog ik ook eens. Als ik nood heb aan beweging, frisse lucht, m'n gedachten verzetten. Dat soort dingen.

Je vraagt je misschien af hoe ik dit allemaal kan combineren: het is ingewikkeld, héél erg druk, en raar, maar het lukt. En daar ben ik blij om.


Maar er zijn nog dingen die ik wil doen. Zoals ik al heb gezegd, wil ik muziekschool gaan doen. Leren drummen. Hoger gaan met dansen en paardrijden.
Maar ik wil nog iets doen. Ik wil competitiesport gaan doen. Ik hou van die competitiedrang. Ik doe het nu nog niet, maar tijdens L.O. amuseer ik me te pletter. Basketbal, voetbal of rugby zijn sporten die ik al m'n hele leven wil doen, maar nog nooit de tijd voor gehad heb. Ik ben graag intensief bezig, ik beweeg graag. Ook dit zijn dromen van me, en waarschijnlijk zal het bij dromen blijven. Er is zo veel dat ik wil doen, dit is lang niet alles. Maar als ik echt alles ga opnoemen, wordt dit te lang. Dat is het nu eigenlijk al. Maar whatever. =)
Ik weet dat ik me het best op één ding kan focussen als ik écht intensief met iets bezig wil zijn, maar ik kan niet kiezen. Ik doe dit allemaal ontzettend graag. Zoals je al kon lezen, wil ik met alles later iets bereiken. Ja hallo, dit gaat inderdaad niet lukken. Maar laat me gewoon dromen, dan ben ik gelukkig.

Kus. <3

Bron foto's.

8 opmerkingen:

 1. Zo, wat herken ik mezelf hierin zeg. Ik doe dan nog geen opleiding, maar zit in 5 vwo en wil graag geneeskunde doen, heb twee eigen paarden die ik met veel liefde verzorg en rijd, maar waar ik stiekem eigenlijk soms geen tijd voor heb doordat ik ook op redelijk hoog niveau toneelspeel. Zo. En daarbuiten heb ik ook nog mijn lieve vriendinnen, familie en vriendje die aandacht verdienen.. Soms weet ik gewoon niet meer waar ik de tijd vandaan moet halen, haha. Maar het belangrijkste is, ik voel mezelf er wel gelukkig bij :)
  Goed verhaal!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, dit heb ik ook ongeveer, haha! Zoveel en dan vergeet ik wel eens dingen... Liefs, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat had ik vorig jaar, ik had bijna geen tijd voor vrienden! Ik zat op korfbal, dwarsfluit en toneel. En dan had ik ook nog een druk havo/vwo jaar.
  Mooi geschreven! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wouw je doet echt veel!
  Ik heb zelf ook bijna geen vrije tijd echt voor mezelf over, omdat ik in 5vwo zit, vaak 3 dagen per week werk, probeer 3 dagen in de week te sporten, dan nog bloggen, schrijven, in het weekend uit en naar meetings gaan.
  Haha dan houdt ik ook weinig tijd over, maar jij hebt het nog veel drukker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het! Er zijn zo veel leuke dingen om te doen, en kiezen is zo moeilijk! Goed geschreven. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heei,lijkt me leuk om elkaar te volgen. Ik volg je XX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede post is dit, ik volg je terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven,
  haha ik ben ook vaak druk bezig, maar m'n luie momenten kunnen ook enorm veel tijd in beslag nemen haha!
  (Vooral als het school betreft...)

  BeantwoordenVerwijderen