zaterdag 15 september 2012

Not Proud To Be A Human.

 
Even een voorwoordje. Ik heb heel erg lang getwijfeld om dit online te zetten. Waarom? Dit is een zwaar artikel, waar ik zeker negatieve reacties op ga krijgen, nu of op lange termijn. Het is bovendien ook nog eens een erg persoonlijk artikel, waar ik altijd al wat meer moeite mee heb omdat ik alles liever voor mezelf hou. Maar ik ga het toch online zetten. Als je niet houdt van zware teksten of negatieve gedachtes, lees dit dan niet. Ik smeek je ook om je negatieve reacties voor je te houden. Bedankt. Ik hou van jullie. <3
 
Ik geniet van mijn leven. Ben dankbaar voor alles wat ik heb en mag. Ben gelukkig met mijn situatie. Ik ben me er ook bewust van dat ik een ontzettend goed leven heb. Ik ben gezond, heb liefhebbende ouders, heb een prachtige vriend en lieve vriendinnen. Ik kan de hobby's doen die ik wil, en natuurlijk heb ik niet alles wat ik wil, maar dat hoeft voor mij ook niet. Want zo ben je extra dankbaar voor alles wat je wél hebt.


Ik heb ook wel eens dipjes, school vervloekend, ruzie hebbend met ouders, en alles en iedereen doodwensen die je tegenkomt. Maar dat gaat snel over. Ik heb een meid in mijn klas met een ziekte, waardoor ze nog maar amper iets kan doen. Verschrikkelijk vind ik het. Zeker omdat het uit zichzelf al een verlegen meisje is, zondert die ziekte haar nog eens extra af. Ze heeft al haar hobby's moeten opgeven en heeft vaak pijn. Ik heb ook heel wat familieleden die kanker hebben of kanker hebben gehad. Die zware periode die ze dan hebben moeten doormaken is gewoon verschrikkelijk, en niet zelden wou ik met heel mijn hart dat ik hun ziekte kon overnemen. Op dat soort momenten besef ik eigenlijk maar hoe goéd ik het heb. Ik ben gezond. Ik ben bijna nooit ziek, en kan mijn lichaam bewegen hoe ik het wil. Terwijl wij zagen over die nieuwe schoenen die we willen hebben, is er misschien een meisje, jonger dan we voor mogelijk houden, aan het vechten voor haar leven, terwijl ze eigenlijk met poppen zou moeten spelen. Sterkte. Wees blij met wat je hebt.

Ik ben een Belg. Ja, serieus, en ik ben daar blij mee. Ik ben in Europa geboren, in een ontzettend rijk land. Ik kom niets tekort. Mijn ouders zijn niet rijk, maar ook niet arm. Ik kan altijd lekker eten en water staat ook altijd in de buurt. Ik heb een onderdak. We hebben een auto. Klinkt allemaal vanzelfsprekend, terwijl er maar heel wat landen zijn die zouden vechten, moorden voor een druppel gezond, helder water, die wij als vanzelfsprekend in de winkel halen.


Ik ben een mens. Ja, lekker vanzelfsprekend, zou je denken. Maar ik ben er niet trots op. Allesbehalve, eigenlijk. De mens verwoest zichzelf. Terwijl de mens beter zou moeten weten. De mens is een verschrikkelijk wezen. Het verwoest de aarde, die hen leven schenkt. Het verwoest de beesten, die hen helemaal niets misdaan hebben. Juist omdat de mens groter en slimmer is dan de dieren, misbruiken ze die machtspositie. Vreselijk. Ik heb overlaatst een reportage gezien over haaien. Gooien ze haken uit, slepen ze de dode (soms zelfs nog levende) haai op strand, snijden ze de f*cking vinnen eraf, en gooien de rest van het gigantische, soms nog levende beest terug in water. Zo'n gigantisch, prachtig beest, doden of verminken, pijn laten lijden, voor een paar zielige vinnen, zodat de allerrijkste Chinezen kunnen genieten van hun haaienvinnensoep? Belachelijk! Waar gaat de wereld naartoe? Alles moet wijken voor de mens. En ik haat het. Ik ben er niet trots op om in deze tijd in deze maatschappij te wonen.


Ooit al eens naar de rijen vlees/vis in de winkel gekeken? Al eens bij nagedacht hoeveel dieren daar hun leven voor gegeven hebben, hun laatste levensadem voor jou hebben uitgeblazen, alleen maar voor jou stukje vlees? Natuurlijk, zo ben je opgegroeid, en zo gaat het er gewoon aan toe in de natuur. Dieren eten andere dieren. Maar ze eten alleen maar wat ze nodig hebben. Al eens bij nagedacht hoé veel vlees (en planten, vis etc.) ze weggooien? Zo veel verspilling? Zo veel weggegooide levens? Op een mens doden staat levenslang, maar op een dier? Zo belangrijk zijn ze niet. Al hebben wij ze wel uit hun natuurlijke habitat weggehaald. Terwijl zij er lang voor ons waren. Daarom ben ik vegetariër. Ook al helpt dat ene kleine mondje van mij absoluut niets, maar toch helpt het voor mij.

Vuurwerk? Oh, ja, zo mooi. Al eens bij nagedacht hoeveel geld je letterlijk opbrandt, terwijl er mensen zijn die moeten vechten voor elk klein centje dat ze hebben? Dat je gewoon letterlijk eten en drinken in vuur en vlam zet? Dat je alle dieren doof en bang en getraumatiseerd voor de rest van hun leven maakt? En dat allemaal omdat de mens een beetje nutteloos vuurwerk wilt zien.


We verzieken onze planeet. We verzieken het milieu. Zeggen ze tegen ons dat we een douche moeten pakken in plaats van een bad, maar denk je dat dat ene dingetje zal helpen tegenover bijvoorbeeld die gigantische opening van de Olympische Spelen  2012? Al die elektriciteit, en wij maar moeite doen om een zielig douchje te nemen in plaats van een bad en het openbaar vervoer te nemen. Goed bezig, mannen. We verzieken de natuur, die ons zo veel geeft. De natuur is ons leven. Onze zuurstof, ons eten en ons drinken. Onze grondstoffen. Alles. En wat doen we? Bam, kapot. Ja, logica, overal.

We maken niet alleen de aardbol kapot, maar ook elkaar. Ik bedoel niet alleen de oorlogen, de geloven, de machtsposities. Ik bedoel ook gewoon negatieve reactie's op elkaar. De pesters en de gepesten. Dat soort dingen. We breken elkaar, alleen maar om onszelf beter te voelen. Maar is dat het allemaal waard?


Het spijt me voor deze ontzettend negatieve en depressieve blogpost, maar dit moest er gewoon even uit. Ik ben het echt beu, ook al weet ik dat de stem van één klein, zielig meisje niets zal helpen. En toch probeer ik. Maar weet je wat het ergste is? Dat deze blogpost zo hypocriet is. Ik kan zeggen, klagen, zagen wat ik wil, maar ik blijf een mens. Die in een auto rijdt. Die dingen koopt in de supermarkt. Houten meubels. Ja, ik weet het. Dat ik meehelp de wereld naar de knoppen te helpen. En ik haat het. En ik weet ook dat we er gewoon niets aan kunnen doen. Maar ik denk er aan. Soms vergeet ik dat ook wel eens, maar wat ik nooit zal vergeten, is dat ik nooit trots zal zijn op de wereld waarin ik nu leef. Nooit. Ik zou het niet eens erg vinden als de wereld in 2012 zou vergaan. De aarde verdient beter. Mensen verzieken zichzelf. Ik ben er niet trots op om een mens te zijn. Om in deze maatschappij te leven. En dat zal ik ook nooit zijn.

Kus. <3

44 opmerkingen:

 1. Hi! Thanks for visiting my blog. I really like yours so I´m following you now. Hope you will follow me too!
  Greetings from Argentina.
  xoxo
  Silvia
  http://bohememoi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Again I agree with you totally! I'm an animals huge lover!
  Follow you now :) 132!
  Keep in touch!
  Xxx

  Carolina

  www.the-world-c.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. thank you for your comment and... I follow you back ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. yeah, all truth and I like your sense of humor too ;P
  thanks for visitting my blog :) I'm following you also via bloglovin' now. I'm 4.
  I'm happy you like to follow me too :D
  anyhow, bloglovin' is the best way to do it

  Greetings from Berlin

  www.clothierin.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thats soooo true!!!!! I can subscribe to every word!!!! Following u right now:) follow back!


  www.svetusvet.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful!!! thank you so much for your comment!
  Of course, I follow you now!! Hope you will follow me too!
  Have a wonderful weekend!!

  Besos, desde España, Marcela♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi artikel en mee eens! Bedankt voor je reactie op onze blog ook, en natuurlijk kunnen we elkaar volgenn dus bij deze volgen we je! Xoxo LynSelstyle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thank you for the great comment! Following now :)

  Have a great weekend!

  Stacy
  stacysinspirationboard.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Such a lovely post!

  xx,
  J
  www.abentpieceofwire.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi dear, thank you for you lovely comment on my blog. and thank you so much for following me :) I just followed you back, keep in touch!:D

  http://dearcollegestudent.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik begrijp heel goed wat je bedoeld, maar ik denk inderdaad dat je maar gewoon moet genieten van het leven en er niet teveel bij na moet denken. Je bent er toch, dus kan je er maar beter wat van maken. Twee weken geleden ben ik een goede vriend van mij verloren aan kanker, en dat doet echt heel erg veel pijn. Het deed me realiseren dat ik moet leven met wat ik heb, en niet alleen aan anderen moet denken, want daar word je inderdaad heel naar van, als je continue denkt aan alle vervelende dingen in het leven. Als iedereen de wereld beter zou willen maken, zou het al een hele hoop verbeteren. Verbeter de wereld, begin bij jezelf, en daar heb je dan wel weer heel erg gelijk in. Mooie post!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I'm not proud myself, either! But as humans we have tons of capacities, we are capable of great destruction...but with commitment, we can create, we can fix, we can rebuilt, BUT we need commitment!
  Following you, dear!
  Big hugs!
  Ines
  SimplyClassyMe.bogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooi artikel! Goed geschreven ook.

  xx
  Jenny / Rocknrollerr.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. eigenlijk vind ik het wel erg goed geschreven ;o. Het is jou kijk erop en iedereen denkt er anders over na. Jij mag denken en schrijven wat je wilt :). Ook al is het erg negatief je hebt wel gelijk, sommige mensen hebben het gewoon niet door moeten gewoon even wakker geschud worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie post! Ik vind zeker dat je dit gewoon neer mag zetten en ook goed van je! Met bepaalde punten ben ik het ook helemaal met je eens.
  Elkaar volgen is trouwens goed, i follow you :-) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Great post!

  Following you now and i am waiting for you to follow back.

  http://teenfashioncorner.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nice blog!
  Thanks for your comment on my blog! Would like to follow each other!
  I started following you, I'll wait for you to follow me back :-)

  Love, Annewil
  http://lovetolittlethings.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het goed van je dat je deze post heb geplaatst. Je zegt gewoon de waarheid nu over wat er in de wereld speelt. Ik denk er soms wel eens over na en ik denk ook dat op een dag de wereld vergaat door de mens. De negativiteit wordt steeds groter in de wereld, dat gaat op ten duur opslokken. De wereld veranderd ook steeds beetje bij beetje. Maar zo lang ik leef geniet ik van mijn leven. Er zijn zeker ups en downs maar tegen die 'downs' strijd ik om daarna weer verder te kunnen genieten voor zover het kan, je weet nooit wanneer er een eind is.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Following you back, dear!

  xo

  adoreandleer.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Thanks for your comment! love your blog! we can follow each other if you want! i already follow you! i hope you follow me back :D
  Great post!
  Kisses!

  www.marilynsclosetblog.com

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Thank you. of course we can follow. I am following you now please follow me back:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat mag ook wel eens natuurlijk! Ik ben daar soms ook echt kwaad voor, so much to do, so little time for our environment :(

  Maar als je er al bewust van bent, zo veel te beter, nietwaar? :-) Kan iedereen zijn steentje bijdragen!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goed geschreven, mooi artikel! En ja is goed hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Great post ! ...would You like to follow each other ? just let me know :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Amazing post!!!!! :)
  Would you like to follow each other?!! :)

  http://estilohedonico.blogspot.pt/

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Goed artikel! Ik ben het niet met alles eens (maar hoeft ook niet toch? :p), maar op het gebied van de dierenleed ben ik echt 100% met je eens! Ik ben ook vegetarisch omdat ik vind dat ik het 'recht' niet heb om het leven van een dier af te nemen. En dan kan je misschien zeggen dat er miljoenen dieren zijn, dus wat maken die paar nou uit, maar voor dat ene dier is het wel zijn of haar leven, net als mijn of van wiens leven dan ook. Elk leven is belangrijk voor die persoon of dat dier zelf en iedereen en alles heeft wat mij betreft ook recht op dat leven! :)

  Liefs, Annabel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, tuurlijk niet, daarom zijn we allemaal anders, toch? ;)
   En echt prachtig uitgelegd, ik ben het helemaal met je eens! <3

   Verwijderen
 27. Thank You :) of course following back :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Unfortunately I have to agree with you!Sometimes humans can be so bad!
  What about following each other? Cosa mi metto???
  Win a camouflage tee-shirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. great and interesting post! im your new follower, would you like to follow me back?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Nice post and blog! (;
  Maybe u wanna follow each other?
  If u wanna, let me know. ♥

  Love, Jackffy
  jackffy.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hi! :)
  I love your blog!
  Would you like to follow each other?

  http://jessicabanach.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Thank you for your comment on my blog dear!! I’m following you back!
  If you want we can follow also on bloglovin, fashiolista, google+, twitter and facebook?
  Come back soon to visit my blog: Cosa mi metto???
  Win a camouflage tee-shirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. I totally agree!

  There´s a great Double Giveaway from L´Oreal + Cruciani bracellets on the blog, check it out and participate if you want =)

  ***
  www.theprincesslittlebox.blogspot.com
  DOUBLE GIVEAWAY L´OREAL + CRUCIANI

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Very same day setting up lending products can be a sort of payday advances granted for a 30 days period
  for urgent cases. They will don’t demand all the evidence of situations’ catastrophe,
  not they need surety, credit ratings none other things.
  You could plan a holiday, a few fundamental purchases or
  maybe even covers your company expenditures – Same exact day fitting fiscal loans will help you in any circumstances.
  Today those loans are available online.

  Here is my web page :: pożyczki pozabankowe

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Exact same day installment loans are actually a variety of
  cash loans granted for one few weeks time within urgent
  situation circumstances. They will don’t have to have the
  actual evidence of situations’ critical, nor they require surety, credit
  score or other things. You might arrange a secondary, a lot of fundamental buying
  or simply take care of your internet business expenditures
  – Comparable afternoon payments borrowing products will assist you to in
  any instances. Right now most of these loans are accessible on the internet.  Here is my web site - chwilówki

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Equal afternoon set up mortgages tend to be a form of payday loans made available for that
  thirty days stage within sudden cases. These don’t need to have this proof situations’ urgent situation,
  or they require surety, credit profile neither other things.

  You can prepare a vacation, several significant buying or simply include your
  online business expenses – Comparable day payment financial products
  just might help you in any situations. Currently all of these mortgages are on hand
  on-line.

  my web blog ... kredyty chwilówki

  BeantwoordenVerwijderen