vrijdag 31 augustus 2012

My Life At Hogwarts

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, of  Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, een plaats waarvan velen zouden willen dat ze het hun thuis konden noemen. Harry, Ron en Hermione groeiden op samen met ons, onder andere ook met mij. Mijn leven stortte in (zo'n beetje toch) toen ik op m'n elfde verjaardag geen Hogwarts Acceptence Letter ontving, en ging gewoon verder met mijn Muggle leven. Tot mijn brief met vertraging aankwam, op Pottermore, en ik jullie nu mijn heksenleven laat zien.

HOGWARTS SCHOOL of WITCHCRAFT and WIZARDRY

Headmaster: Albus Dumbledore
(Order of Merlin, First Class, Grand Sorc., Chf. Warlock, Supreme Mugwump, International Confed. of Wizards)


Dear Mrs. -,

We are pleased to inform you that you have been accepted at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Please find enclosed a list of all necessary books and equipment.
Term begins on September 1. We await your owl by no later than July 31.

Yours sincerely,

Minerva McGonagall
Deputy Headmistress

Ik spurtte direct naar de Diagon Alley, betaalde met mijn gespaarde Galleons en na alle noodzakelijke dingen gekocht te hebben, werd mijn grootste wens eindelijk werkelijkheid: mijn eigen toverstaf!
My wand, hornbeam with dragon core, thirteen inches, supple. <3
Mijn toverstok, haagbeuk met drakenkern, dertig centimeter, soepel. <3


Natuurlijk kon ik niet vertrekken zonder de laatste zin van mijn brief opgemerkt te hebben. "Students may also bring and owl OR a cat OR a toad." Wat wilde ik? Ik wilde een dier, dat zeker. Ik stapte vol goede moed en zakken zwaar van de Galjoenen een dierenwinkel binnen. Felle ogen van uilen, luie ogen van katten en donkere ogen van padden keken me aan. Ik werd overweldigd, wist niet welke ik moest kiezen. Ik slenterde wat door de gangen, tot ik een blik achter me voelde. Ik draaide me om, en keek recht in de prachtige, felle ogen van een rustige, prachtige, lichtbruine kerkuil. Hij keek me aan, met zijn glanzende, fonkelende ogen, en zijn veren leken te stralen. Ik wist het de moment dat ik hem zag. Ik voelde zijn energie door mijn aderen stromen. Ik besloot hem Barn te noemen. Diezelfde dag stapte ik buiten, met lege zakken maar met een prachtige uil op mijn schouder.

 
Na een lange rit in de Zweinsteinexpress op perron 9 3/4, was het zover. Torens doemden op boven donkere schaduws van grote bomen, intimiteerden me tot in mijn ziel. De saaie details laat ik achterwege, maar ik kan in ieder geval zeggen dat m'n hart in m'n keel bonsde toen de sorteerceremonie begon. Ik wist niet in welke afdeling ik terecht wou komen, ik had ook niet bepaald een voorkeur. Ik zette de Sorteerhoed op mijn hoofd, en na dat die even in zichzelf gefluisterd te hebben, deelde hij me in in Ravenclaw! "Wit beyond measure is man's greatest treasure".


Rowena Ravenklauw staat bekend om haar intelligentie en creativiteit en is één van de vier stichters van Zweinstein. Ze nam alleen de allerslimsten in haar afdeling, en de leerlingen in haar afdeling zijn beroemd om hun flinke dosis gezond verstand, en om geleerd en bij de pinken te zijn. De afdelingskleuren zijn (azuur)blauw en brons, en hun dier op het afdelingswapen is de adelaar. De afdelingsgeest is Helena Ravenklauw (De Grijze Dame), de dochter van Rowena. De leerlingenkamer is in de Westertoren. Wanneer je het juiste antwoord op een cryptisch raadsel geeft, word je binnen gelaten. Het afdelingshoofd is professor Filius Banning, professor in het vak Bezweringen.

 
En natuurlijk kon de geliefde sport bij alle tovenaars en heksen ook mij bij de keel vatten. Ja, natuurlijk heb ik het over Quidditch, Zwerkbal voor de Nederlandstalige Harry Potter Fans onder ons. In je eerste jaar is het verboden een broomstick mee te nemen, maar vlieglessen kregen we al wel. Het gevoel van wind door je haren, gebrul onder je en machtige Beukers die je van je bezem willen slaan had al snel mijn hart gestolen, en na een jaar sparen kon ik eindelijk, vlak voor ik naar het tweede jaar ging, mijn eerste eigen bezem kopen. Trots, met mijn eerste bezem onder mijn arm en letterlijk ook wat armer,  liep ik de winkel uit. Dat jaar werd ik gekozen voor Chaser, Jager, mijn favoriete positie in het Ravenklauwse Zwerkbalteam. En jagen deed ik zeker. Dat jaar won Griffoendor, maar gelukkig wonnen wij het jaar daarna.
 
 

Na mijn eerste toverdranken, gedaantewisselingen, wedstrijd op een bezem en een paar jaar op Zweinstein, werd het eindelijk tijd voor een machtige vloek: de Patronusbezwering!
Na heel wat oefenen, spoot er eindelijk een klein glimpje fel licht uit mijn geliefde toverstok. Nog onherkenbaar, maar het had een snuit en vier poten. Ik dacht aan alle gelukkige dingen in mijn leven, de te late Zweinstein brief, mijn vrienden, de dag waarop ik m'n toverstok kreeg, een kus, een lach... Krachtiger en krachtiger, mijn patronus groeide en groeide. Tot op de dag dat ik mijn beste vriend leerde kennen: het was een wolf. Een prachtige, mysterieuse, wijze wolf. Tot op de dag van vandaag mijn beste vriend en verdediger tegen Dementors.


 Bij deze wil ik laten weten dat ik dit jaar aan mijn vierde jaar toverkunst begin. Ondanks de late aankomst van mijn brief, ben ik er toch in geslaagd het eerste jaar mee over te gaan. Ik heb met Dumbledore gesproken, toen die nog leefde, en hij zei dat het toch altijd al eens tijd was geweest om die uil die m'n brief moest bezorgen op pensioen te sturen, omdat hij de windrichtingen nogal eens verwarde. Maar na twee eindeloos lange maanden, is het eindelijk tijd om terug te keren naar mijn geliefde thuis. En ik hoop jullie allemaal terug te zien in de prachtige gangen, tussen de levende schilderijen, van Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, en moge de Sorteerhoed je indelen bij Ravenclaw.

Avada Kedavra. <3

29 opmerkingen:

 1. I'm actually already following you =D

  xoxo
  http://sensiblestylista.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks,for the follow.<3<3<3
  Sure,follow you back on gfc. Have a nice weekend.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk geschreven!
  Harry potter is echt geweldig, echt mn favo films & boeken <3
  Heb wel eens van die online testjes gedaan bij welke afdeling je zou zitten, altijd zwadderich haha.
  Woeh, bijna 100 volgers zet 'm op!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook! Haha, Zwadderaartje. ;D
   Tnx! Superexited, hehe. c:
   Kus. <3

   Verwijderen
 4. Thank you very much! Kisses!)


  http://designer2078.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geschreven!! Ik heb (schaam, schaam) nog steeds niet alle films gezien, maar ben nu al een groot fan van HP en J.K Rowling! Echt leuk!
  Liefs, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. follow back :)
  www.excurlythoughts.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thank you for your comment. I've already followed you back, I even don't know when xD
  xoxo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nice post dear! I wish to get magic stick))))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hey nice blog :) follow each other?

  http://are-you-gonna-be-my-girl.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I love your blog! This post is awesome!
  Check out my blog, write your opinion and maybe...follow?
  Where are you from?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nice post:)
  visit and follow mine sweetie i follow back:)

  hello behel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hi!!! SuRe i follow you, follow me if you want!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hello! I really like your blog! So interesting. :)


  Btw. Could we follow each other? :)
  http://moonlightdreams-miadra.blogspot.sk

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi dear :) I really like your blog, would you ike to follow each other? If so-follow me and leave a comment so I can see and return the love! Can;t wait to see you at my blog! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dankjedankjedankje voor het achterlaten van een comment op mijn blog, want ik heb nu weer een potterhead onder de bloggers ontdekt. Wat is het toch een fantastisch magische wereld he. Logisch ook, want er is 'no way magic isn't involved', haha. Ik doe zelf niet aan Pottermore, omdat ik graag alles wil houden zoals het in mijn hoofd zit (redelijk kleine klassen en dus niet miljoenen gebruikers zeg maar). Ik noem trouwens, even heel random tussendoor, mensen die ik niet zo aardig vind 'muggles' haha.
  En het lijkt me leuk om elkaar te volgen op youtube!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat super grappig!

  <3

  ps. you can now win some fabulous Sabre sunglasses on our blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lovely Blog <3
  I am your happy newest follower :D
  I hope you will follow me back..

  XoXo
  http://abudhabifood.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ah ik vind Harry Potter zo leuk!

  Kusjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. This is a great post! I'm a Harry Potter fan. I want to get sorted in either Gryffindor or Slytherin. Hehe. Thanks for the follow dear, I'm following you back <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. great post!
  I like your blog. Would you like to follow each other? I'm following you now on GFC.
  xo
  http://the-caramel-dream.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben zo'n Harry Potter fan, natuurlijk zit ik in Huffelpuf, maar ik had niet meer van me verwacht :P
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Very small end benches at the side of them
  all is to receive function wine and as a result guides. But if
  the withstand has already been packed, donrrrt worry!
  Ir also known as infrawave ovens won't need to happen to be pre-heated, whom cuts cooking time.

  my web site; grill und toaster :: ::

  BeantwoordenVerwijderen