donderdag 26 juli 2012

Ergernissen.


Er zijn veel dingen waar ik me aan kan ergeren. De Engelse 'I' die niet met een hoofdletter geschreven wordt, bijvoorbeeld. Ik kan me er serieus echt druk in maken! Als je dat dan ziet bij Youtube filmpjes... Ik krijg er bijna rillingen van. Schrijffouten kunnen me ook behoorlijk irriteren, vooral als je graaf probeert te doen. Dat kom je vaak tegen op Facebook enzo. "Ik heb vanacht te veel gezuipt, haha, wat ben ik cool'. Het is gezopen, vriend. Whatever.

Trutjes. Oh, ik word er zot van! Gewoon eigenlijk in het algemeen van arrogante mensen. Mensen mogen zelfzeker zijn, absoluut, maar arrogant? Dan moet je bij mij niet afkomen. Absoluut niet. Dan kan je wel eens een kant van mij leren kennen dat je niet wil kennen.

Na-apers. Volgens mij heb ik hier de grootste hekel aan ever. Echt verschrikkelijk, vind ik ze. Heb je zelf ontzettend veel tijd en moeite in iets orgineels gestoken, gaat iemand net hetzelfde doen. Aargh! Je kan op heel veel manieren na-apen. Terrible! Als vriendinnen nu eens een woordje van mij afnemen, dan begrijp ik dat, omdat ik er gewoon vaak mee rondhang en dan gebeurt dat al eens, dat heeft iedereen. Maar echt alles kopieëren wat ik doe, bah. Ook als een vriendin iets na-aapt van een andere vriendin, zal die het geweten hebben. Ik kan er gewoon niet tegen, ik vind het ontzéttend zielig. Creëer een eigen personaliteit, kind.

Mietjes. Begrijp me niet verkeerd, iemand dat z'n gevoelens toont, dikke proficiat. Iemand dat gewoon open laat zien wat hij voelt, proficiat. Dat kan ik niet. Emoties? I don't need that. Ik kom er toch alleen maar mee in de problemen. Maar met mietjes bedoel ik mensen die niet doorzetten. Als er na een (of twee, of drie...) keer iets doen nog geen verbetering is, en dan gewoon opgeven. Bam, ze hebben het gehad ermee. Wat? Dat vind ik echt gebrek aan personaliteit. Als je ermee stopt omdat je het niet graag doet, of er geen tijd voor hebt, oké. Maar omdat je het niet kan? Ikzelf ben een doorzetter en een ontzettende perfectionist. Als ik iets wil kunnen, dan zal ik het kunnen. No matter what. Dus ik kan wel redelijk zenuwachtig worden van zo'n mensen die opgeven als het niet direct op hun bordje geworpen wordt.

Mensen die te veel hun neus in mijn zaken steken. Begrijp me ook hier niet verkeerd, ik hou van die ellendig lange gesprekken met vriendinnen over onze levens en toestanden. Maar oh, als ik daar geen zin in heb, laat me dan gewoon doen! Als ik zeg dat je erover moet zwijgen, zwijg er dan gewoon over. Ik ben niet zo iemand dat met m'n gevoelens te koop loopt, ik zal er liever gewoon alleen mee omgaan. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Dram er dan niet op voort, alsjeblieft. Daarom heb ik mijn blog. Om me op mijn eigen manier te uiten.

In het begin had ik een ontzéttende hekel aan deze smiley: :3. Ik voelde me echt serieus persoonlijk aangevallen als iemand die smiley naar me stuurde. Ondertussen ben ik er helemaal gewend aan geraakt en stuur ik hem zelf soms vrolijk de wereld in. Maar toch.
Ik hoop dat ik jullie nu niet te hard heb afgeschrikt, maar dit moest er eventjes uit. Waar ergeren jullie zich aan? c:

Kus. <3

16 opmerkingen:

 1. Haha, mijn ouders worden ook gék van mijn spellingfoutenfobie... Ik verbeter álles en vind het zelf soms ook vervelend... Het is altijd fijn om je even hélemaal te luchten van ál je ergenissen. Leuke post!
  Liefs, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbare ergernissen! Ik vind het ook echt vreselijk als iemand een ander na-aapt. Spellingsfouten interesseren mij niet zo heel erg. Ik denk dat dat ook komt doordat mijn spelling het verre van perfect is. Maar als iemand typt in de trant van: 'ff lkkr dousjen, dn dalyk na me sgat,'' kan ik mij eigen daar ook wel ontzettend aan ergeren. Leuke post verder, ik vind het altijd wel leuk om zoiets als dit te lezen/weten van een ander!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg herkenbaar! Ik kan me ergeren aan mensen die zich voordoen als iemand anders terwijl iedereen wel weet dat hij of zij niet zo is..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, grappig! ik erger me ongeveer aan dezelfde dingen :)
  ook mensen die altijd te laat komen, daar kan ik eigenlijk niet tegen.
  ik snap dat je soms te laat bent, maar altijd? spreek dan de volgende keer af om 10 na 2, en niet 2 uur! want ik ben juist iemand die precies op tijd komt, en soms wat te vroeg. en dan is dat verschrikkelijk.

  trouwens : misschien kan je een knopje maken voor je te volgen op bloglovin? dan zou ik makkelijker zien wanneer je een nieuw artikel plaatst, is handiger ;D liefs! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, leuk om te lezen! Ik ben zo iemand dat ofwel veel te vroeg is, ofwel veel te laat. ;)

   En persoonlijk zit ik echt nooit op Bloglovin', maar zal toch maar even een knopje maken dan, speciaal voor jou! :)

   Kus. <3

   Verwijderen
 5. Haha herkenbaar allemaal! Ik erger me ook aan spellingsfouten, oké niemand is perfect, maar soms is het gewoon te erg hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt echt gelijk!
  arrogante mensen mogen van mij best rond gaan zwerven op mars want ik kots ze uit. Als je er anders uitzien doen ze meestal niet eens de moeite om je te leren kennen want je ziet er 'raar uit' nou bedankt.
  En wat ik zo leuk vind aan jou is dat je lekker jezelf durft te zijn, het interesseert je geen hol wat anderen wel niet van je denken, awesome!
  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik erger me aan die irritant knipoog smiley deze, ;) haha en oja aan mensen die (te) veel van zichzelf denken in hoe zoe doen enzo maar dat lijkt een beetje op arrogant.

  Bedankt voor je reactie!  BeantwoordenVerwijderen
 8. you just described me! :O haha nee serieus.
  Al had ik vroeger wel meer problemen met mensen die dingen kopieren. (kleren ofzo, daar heb ik nu minder moeite mee)
  Maar zo dingen die ik expres doe/maak om niet doorsnee te zijn. neem nu mijn blognaam. ik wou nix met fashiongedoe en die zever, dus ik noem hem gewoon "Je suis Sophie". Nu kom ik een paar weken op geleden op een blog van een grietje die net begonnen was met bloggen (oook uit belgië en ongeveer alle blogs volgt die ik volg) "Je suis (ook een naam met 'ie' achteraan" SERIOUSLY? erg origineel...

  al vind ik smileys wel leuk. behalve deze: ;) en :) en xp of zo een dingen: "-- wtf is dat zelfs?

  haa eens goed frustratie uiten doet deugd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha herkenbaar! Ik vind het ook altijd zo irritant als mensen in het Engels willen schrijven en dan bijvoorbeeld your in plaats van you're typen. Als je het niet kan, doe het dan ook gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik erger mij aan mensen die altijd hun gelijk willen halen ! Echt zo hatelijk, na een tijdje geef ik het gewoon op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat van die puntjes op de I ken ik ook! Super maf eigenlijk dat wij er als Nederlanders en Belgen zo gebrand op zijn, terwijl het ons main language niet is. Maar wat die taal betreft, vind ik dat je ook groot gelijk hebt. En wat dan juist zo grappig vind, is dat Nederlanders en Belgen zo'n andere zinsopbouw hebben. Toen ik aan het begin van deze post was met lezen, dacht ik: 'Ha, nu heeft Sofie zelf ook een fout.' Maar dat is dan Belgische spreektaal of hoe je dat ook noemt, want ik herken dat van Belgische vriendinnen. En toch blijft het ironisch om zo'n post te lezen. Ik denk dat random Nederlanders het grootste gedeelte als krom bestempelt. xD No offense of course. ;)

  Wij zouden dan zeggen: "Kom niet bij ons aan". Of: "Een kant die je niet wilt kennen". Het grootste verschil tussen Nederlanders en Belgen? Zulke en zo'n. B: "Zo'n mensen." N: "Zulke mensen". Sorry for bratting on you. Ik kon het gewoon niet laten. ;D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja inderdaad! Sorry, dat is mijn Antwerpse accent dat even de overhand neemt... Dat zit er dan ook wel erg in gebakken. ;) Leuke comments laat je btw altijd achter! Super! :D <3

   Verwijderen